Kartlegging av eksekutive funksjoner og BRIEF-familien
Kartlegging av eksekutive funksjoner kan blant annet fortelle oss noe om personers evne til å være oppmerksom, evne til planlegging og regulering. Testene i BRIEF-familien anses av mange som gullstandardverktøyet innen kartlegging av eksekutiv funksjon, og webinaret gir en kort presentasjon av BRIEF-familien med BRIEF-P (2-5 år), BRIEF-2 (5-18 år) og BRIEF-A (18-90 år).
Neste webinar:
Les mer om BRIEF-P
Les mer om BRIEF-2
Les mer om BRIEF-A
The English 2 Test – Kartlegging i engelsk for elever med dysleksi eller andre språklige utfordringer
Testen har til formål å kartlegge ferdigheter i engelsk – muntlige ferdigheter, lese- og skriveferdigheter- hvor engelsk er andrespråket (L2) til testpersonen. Den er særlig utviklet som en screening av basisferdigheter i engelsk hos elever med dysleksi. Testen kan danne grunnlag for videre veiledning og tilpasset opplæring.
Webinaret er en kort presentasjon av verktøyet!
Neste webinar:
NRDLS – Tidlige markører for språkforstyrrelser og vurderinger av flerspråklige barn
The New Reynell Developmental Language Scales (NRDLS) er en kartlegging av forståelse og produksjon av språk hos barnehagebarn i aldrene 3–6 år.
Webinaret gir en rask innføring i verktøyet, hvilke deltester som regnes som tidlige markører for språkforstyrrelser og hvilke hensyn man bør ta i vurderinger av flerspråklige barn.
Neste webinar:
- Mandag 16.09.24
- Onsdag 30.10.24
Les mer om NRDLS
SEED-2 som et verktøy i førstelinjetjenester
SEED-2 er et kartleggingsverktøy for å vurdere emosjonelt utviklingsnivå, hovedsakelig hos personer med intellektuell funksjonsnedsettelse (IF) og/eller med autismespekterforstyrrelse (ASF), men det kan også ha et bruksområde knyttet til personer med psykiatriske diagnoser med et lavt emosjonelt funksjonsnivå. Resultatet på SEED-2 kan hjelpe fagpersoner og pårørende til bedre å forstå og imøtekomme en persons atferd og emosjonelle behov, og skreddersy tiltak.
Verktøyet er godt kjent i spesialisthelsetjenesten, men SEED-2 har også et bruksområde innenfor førstelinjetjenester, som PPT, helsestasjonen og barnevernstjenester. Webinaret gir en innføring i SEED-2 og hvordan verktøyet også kan brukes i førstelinjetjenester.
Neste webinar:
- Mandag 14.10.24
- Mandag 25.11.24
Les mer om SEED-2
ABAS-3 og SEED-2 – Ved mistanke om forsinket adaptiv og emosjonell utvikling
ABAS-3 er en helhetlig, tidseffektiv kartlegging av adaptive ferdigheter fra 0-89 år, skreddersydd til tiltaksutforming. Vurdering av adaptiv funksjon er nødvendig i utredning av intellektuell funksjonsnedsettelse (IF), og kan være aktuelt ved vurdering av andre utviklingsrelaterte diagnoser som autismespekterforstyrrelse (ASF).
SEED-2 er et kartleggingsverktøy for å vurdere emosjonelt utviklingsnivå hos personer med intellektuell funksjonsnedsettelse (IF) og/eller med autismespekterforstyrrelse (ASF). Resultatet på SEED-2 kan hjelpe fagpersoner og pårørende til bedre å forstå og imøtekomme en persons atferd og emosjonelle behov, og skreddersy tiltak.
Webinaret er en kort presentasjon av verktøyene ABAS-3 og SEED-2, og kartlegging ved mistanke om forsinket adaptiv og emosjonell utvikling.
Neste webinar:
- Mandag 21.10.24
- Onsdag 27.11.24
Les mer om SEED-2
Les mer om ABAS-3
Nonverbal evnetesting og utredning av flerspråklige og personer med språkforstyrrelser
Det er en kjent utfordring at bruk av verbale intelligenstester på flerspråklige og personer med språkforstyrrelser gjør at de feilaktig blir vurdert til å ha svake evner. SON-R og Leiter-3 er to nonverbale evnetester, som er utviklet for å gi rettferdige vurderinger av personer som det av en eller annen grunn blir diskriminert mot i tradisjonelle verbale tester.
SON-R og Leiter-3 er spesielt egnet for vurdering av personer med vansker knyttet til språk og kommunikasjon. Webinaret er en kort innføring i de nonverbale evnetestene; SON-R og Leiter-3, samt fordeler og utfordringer knyttet til slike nonverbale tester.
Neste webinar:
- Mandag 23.09.24
- Mandag 04.11.24
Les mer om Leiter-3
Les mer om SON-R 2-8
Les mer om SON-R 6-40
SON-R: Rettferdig evnekartlegging av flerspråklige og personer med språkforstyrrelser
SON-R er et valid og reliabelt non-verbalt kognitivt kartleggingsbatteri med høy korrelasjon til Wechsler-batteriene. Utviklet for å kartlegge flytende- og visuospatiale evner hos personer som kommuniserer på andre språk eller med andre modaliteter (eks. tegnspråk) eller for personer med språkforstyrrelser.
Neste webinar: til høsten – informasjon kommer!
Les mer om SON-R 2-8
Les mer om SON-R 6-40
SRS-2: Vurdering av sosiale ferdigheter fra 2,5-69 år
Webinaret retter seg først og fremst mot personer i helsesektoren som jobber med vurdering av sosial fungering hos barn med autisme, men er også et relevant verktøy for ansatte i PPT med testkompetanse, som grunnlag for intervensjon eller tiltak.
Webinaret gir deg en oversikt over SRS-2 som verktøy.
Neste webinar: til høsten – informasjon kommer!
Les mer om SRS-2
ComFor-2 – vurdering av behov for ASK
Kartlegging av behov for ASK for personer med Autisme med psykomotorisk utviklingsnivå på 12-60 måneder (1-5 år), med lite eller ingen verbal kommunikasjon.
ComFor-2 er et unikt produkt som hjelper deg med å kartlegge hvilken type intervensjon som egner seg for å forbedre kommunikasjonsferdighetene for personer med Autisme, eller lignende typer kommunikasjonsvansker. Verktøyet adresserer to spørsmål: For det første, hvilken alternativ kommunikasjonsverktøy passer best til personen, og for det andre på hvilket nivå bør vi sette inn tiltak.
ComFor-2 vil være til stor støtte til Logopeder, ansatte i Statped og PPT som vurderer barn, unge og voksnes ASK-behov.
Neste webinar:
- Mandag 18.11.24
- Mandag 02.12.24
Les mer om ComFor2
Feifer Assessment of Mathematics (FAM) – Kartlegging av matematikkvansker
Feifer Assessment of Mathematics (FAM) er et omfattende nevrokognitivt kartleggingsverktøy for barn og unge i alderen 5:0-20:11 år. Det er en helhetlig matematikkartlegging utviklet for å undersøke de underliggende nevroutviklingsprosessene som er nødvendige for tilegnelse av gode matematiske ferdigheter hos personer fra barnehage til universitetsnivå.
En av de unike egenskapene til FAM er at den ikke bare er nyttig for å vurdere tilstedeværelsen av utviklingsmessig lærevanske i matematikk (MLD), også kjent som dyskalkuli på folkemunne, for den kan også brukes til å avdekke underliggende subtyper av MLD/dyskalkuli helt i tråd med nylige forskningsfunn.
Webinaret gir deg en innføring i verktøyet!
Neste webinar:
- Tirsdag 17.09.24
- Tirsdag 15.10.24
- Tirsdag 12.11.24
Dette produktet er ikke i salg ennå da vi er i gang med å normere det rundt om kring i Norges land. Kunne du tenke deg å bidra med å samle inn data slik at vi får det raskt til marked? Ta kontakt med gry.bakli@hogrefe.no