SVKS

Skema til Vurdering af Kommunikation og Sprog

SVKS komplett
810-010
735 kr
Legg i kurv

 

Forfattere 
Chris Kiernan og Barbara Reid. 
Oversat til Dansk og bearbejdet af Anne Vibeke Fleischer og Kirsten Nielsen.

Copyright År
1991

Formål
Kvalitativ kartlegging som måler kommunikativ kompetanse hos personer med nedsatt intellektuelt funksjonsnivå 

Administration
Individuel

Administrationstid
1,5-2 timer.

Språk
Dansk


 

Skjema kan anvendes til å kartlegge eksisterende verbal og non-verbale kommunikative ferdigeter hos personer med intellektuell funksjonsnedsettelse, som ett ledd i å tilrettelegge på best mulig måte i undervisning og habilitering. Skjema er opprinnelig utviklet til personer med medfødt kommunikasjonsforstyrrelse, men er også velegnet til å kartlegge språkfunksjonsnivå hos personer med ervervet hjerneskade (TBI). 

SVKS består av en rekke spørsmål innen 27 områder eksempelvis følelsesmessig uttrykk, imitasjon, lyder, forståelse av talespråk mm. Respondenten må være en person som kjenner vedkommende som skal vurderes godt. Skjema bør fylles ut av personale/pedagog så vel som pårørende/foresatt. Resultatet kan enten oppsummeres i henhold til de 27 områdene full SVKS profil) eller i kortform under følgende skalaer: Oppmerksomhetssøkende, felles oppmerksomhet, behovstilfredstillelse, positiv interaksjon, negativ interaksjon, enkel benekting, imitasjon og forståelse. 

Materiellet kan benyttes av alle fagpersonen uavhengig av utdanningsbakgrunn og kan brukes på personer i alle aldre (barn til voksne) med nedsatt funksjonsevne. I SVKS-veiledningen gis forlag til tolkning av resultatene og til planlegging av tiltak i skole og på institusjon. 

 En komplett indeholder: 1 vejledning og 10 spørgeskemaer.

Alle priser er eksklusive moms og eventuell frakt

Andre kikket på:
Produsert av: Wikinggruppen

Produktet er lagt til i handlekurven din