Hogrefe er blitt eget norsk selskap: Bli kjent med oss!

Siden 2008 har Hogrefe Psykologiforlaget AB vært en del av familieeide Hogrefe Publishing Group med 75-års erfaring med testpublisering i Europa. I februar i år ble Hogrefe Norge det 17 selskapet og landet i Hogrefe Verlagsgruppe GmbH.

Arbeidet med å overføre all aktivitet fra Sverige til Norge har pågått siden 2021. Tidligere Branch Manager og nåværende daglig leder i det nye selskapet, Vibeke Sending, ble ansatt høsten 2021. I nesten ett år lå ansvaret for faglig kundeservice, kursaktivitet og daglig drift hos én person i vårt lokale i Oscars Gate 35 A, bak slottet. Høsten 2022 ble en person til ansatt i selskapet, Emilie Berge, som har ansvar for vår store nye satsing IDS-2, prosjektstøtte til vår eksterne partnere i prosjekter som FAM samt ansvar for trykk. Emilie har erfaring fra BUP og PPT for barn og unge og vgs.

I april 2023 ble Vetle Opaas en del av vår team. Han skal bidra til å sikre at vi får tilgang til flere digitale tester og rapporter og gir digital kundestøtte til våre HR kunder på vår plattform HTS. Vetle har erfaring med å jobbe med voksne, men har funnet stor glede i koding og Excel, nødvendige ferdigheter for det viktige bidraget han gir til Hogrefe og dere; våre kunder. Både Emilie og Vetle har med seg verdifull kompetanse fra utdannelse i Ungarn. Et flerkulturelt perspektiv er ikke bare nyttig, men nødvendig i et internasjonalt selskap som utvikler test til et heterogen befolkning.

Gry Bakli ble ansatt i november 2023 og har allerede utviklet og videreutviklet en rekke webinarer og kurs. Å få tilgang på kompetanse i de verktøyene vi selger er essensielt for å bli og forbli testkompetent. I tillegg har Gry har også ansvar for markedsføring knyttet til kurs. Ikke nok med det, men etter fem måneder på jobb er hun stolt redaktør av vårt første egne publiserte produkt: SEED-2.

Sist men ikke minst, Vilde-Sophie ble ansatt i februar for å bidra til testutvikling og kundeservice rettet mot HR markedet. Hennes første måned har blitt brukt til å lage personlig innsikt rapport til NEO-PI-3, som vi håper snart å kunne sende videre til Tyskland for implementering i HTS.

Hogrefe Norge vil lansere ny webshop og webside i løpet av mars/april med en ekte e-handel. Vi flytter vårt lager i mars fra Sverige til Sandefjord, slik at våre produkter må tilbringe kortere tid i transport. Vi trykker også våre papirprodukter lokalt. Du vil i løpet av året oppleve en mer moderne bedrift med bedre flyt. Vi regner med at vi som alle andre som skifter systemer vil oppleve noen utfordringer- men med litt tolmodighet, og rask adgang til hjelp på telefon og e-post så kommer vi oss til målet.