Delta i normering

Vil du være med på å forme fremtidens testbatteri?
Hogrefe søker deg som vil være med på normering av det nevropsykologiske kartleggingsverktøyet av matematikk (FAM) og BRIEF-2.

Hogrefe og Høyskolen Kristiania har gått sammen for å normere FAM og samle inn normdata til BRIEF-2 for aldersgruppen 5-20 år.

Hva skal du?

FAM er et omfattende testbatteri for vurdering av utviklingsmessige matematikkvansker for barn og ungdom i alderen 5:0-20:11 år. Testbatteriet er utviklet av den amerikanske nevropsykologen Dr. Feifer. Det tar fra 30-60 minutter å gjennomføre FAM og kartleggingen gjøres gjennom fysisk testing.

BRIEF-2 er et vurderingsskjema for kartlegging av eksekutive ferdigheter fra 5-18 år. Vi ønsker å samle inn norske/skandinaviske normer t.o.m. utgangen av videregående skole (19 år) fra foresatte, lærere og selvrapport fra 11 år.

I forbindelse med innsamling av normeringsdata søker vi nå studenter innenfor fagområdene psykologi, pedagogikk, spesialpedagogikk og logopedi, samt ivrige fagpersoner i praksisfeltet som kan påta seg arbeid som testleder. En testleder rekrutterer testpersoner og gjennomfører testinger med FAM og BRIEF-2 i tråd med testetiske retningslinjer og administrasjonsprosedyrer beskrevet i manualen.

Hvem er du?

Du er tredjeårsstudent innen psykologi, pedagogikk, spesialpedagogikk eller tilsvarende, og studerer nå master eller er ferdigutdannet.

Hvis du har formell testkompetanse er dette et pluss, men ikke nødvendig.

Hva får du?

Alle vil få tilstrekkelig opplæring i psykometri, testetiske retningslinjer, FAM og BRIEF-2 via e-læring. Du blir godkjent som testleder i begge tester ved å gjennomføre kurset, samt bestå første administrasjon som sendes inn til godkjenning. Du blir vurdert på din evne til å administrere i tråd med retningslinjene og etablere en trygg relasjon til testpersonen.

Som testleder vil du få muligheten til å være blant de første som bruker FAM, samt bidra til bedre validitet for norske barn og unge på BRIEF-2.

Du vil motta kursbevis for gjennomføring av etikk- og psykometrikurs (grunnkompetanse PPT), samt sertifiseringsbevis for testverktøyet ved innlevering av ti datasett eller mer.

Meld din interesse ved å sende oss en e-post med navn, adresse, utdanningsbakgrunn (hvis student, hvilket semester du er i), arbeidserfaring og erfaring med psykometriske tester, samt hvilken aldersgruppe du kan ha tilgang på å teste.

For mer informasjon/interessemelding:
Aase Marie Rolstad (Høyskolen Kristiania)
E-post: aasemarie.rolstad@kristiania.no
Tlf: 9263172

sikker bestilling ikon

Trygg & upartisk

Tester og metoder basert på
forskning og vitenskap

kontakt oss ikon

Kontakt oss

Vær velkommen til å ta kontakt
med vårt kundesenter

handlevogn ikon

Levering

Din bestilling blir sendt deg i løpet
av 2-5 arbeidsdager

link til facebook

Følg oss

Følg, del og lik oss på Facebook