Rorschach

Projektiv personlighetstest for barn og voksne

Rorschach Workbook, 5th edition
468-015
2 250 kr
Legg i kurv
Rorschach Material (tavler)
468-002
1 490 kr
Legg i kurv
Rorschach Skjemablokk
100 stk*/pakke. 
Angi antall pakker.

468-106
1 150 kr
Legg i kurv
Rorchach® Interpretation Assistance Program, RIAP5**
468-025
15 040 kr
Legg i kurv

Hensikt: Projektiv personlighetstest

Alder: Barn fra 5 år og voksne

Administrasjon: Individuell

Brukergruppe: Aut psykolog

 


 

Rorschach® er en projektiv test bestående av ti plansjer med bilateral symmetriske blekklatter. Rorschach er en internasjonalt velkjent metode, som først og fremst brukes innenfor barne- og voksenpsykiatri, i rettspsykiatrien og i yrkesvalgsituasjoner. Metoden gir et bilde av et individs subjektive opplevelsesverden og de problemløsningsstrategier som brukes.

Hogrefe-gruppen har siden 1920-tallet publisert Rorschach og den tilhørende boken Psychodiagnostics. Når testen skulle trykkes opp for første gang samarbeidet Hermann Rorschach med forlaget Hans Huber* for å utvikle en spesiell trykkteknikk som sikret de eksakte fargene og skyggene som var ønsket på plansjene. Selv i dag krever hvert trykk av plansjene stor omsyn og teknisk ekspertise.

Erfarne Rorschach-brukere vet at fargenyanser og skygger på plansjene, samt deres overenstemmelse og bestandighet over tiår er sentrale egenskaper ved testen. Disse egenskaper er absolutt nødvendige for validiteten av innsamlede resultat, samt for vitenskapelig reliabilitet på lang sikt og for testens omdømme.

I samarbeid og samråd med International Society of the Rorschach & Projective Methods (ISR) har Hogrefe fortsatt å produsere Rorschach plansjene. Produksjonen tar utgangspunkt i vår betydelige erfaring og historiske kunnskap om plansjene, samt i våre omfattende arkiv med originaldokumenter og instruksjoner fra Hermann Rorschach.

Plansjene gjennomgår streng kvalitetskontroll, noe som sikrer at plansjene som produseres i dag har eksakt samme kvalitet og utseende som når Hermann Rorschach overvåket produksjonen. Uten den historiske og tekniske kunnskapen som beskrives over er det umulig å reprodusere plansjene med den kvalitet og standard som er krevd for en reliabel og repliserbar test. Derfor godkjenner ISR kun Rorschach originalplansjer produsert av Hogrefe for bruk i Rorschach-diagnostikk.

* Hans Huber byttet navn til Hogrefe i oktober 2015.

 


 

Skåringsprogram

Rorschach Interpretation Assistance Program: version 4 for Windows (RIAP4™). RIAP4™ for Windows er konstruert for å hjelpe psykologen med å skåre og tolke Rorschach resultat for testpersoner i alderen 5 – 70 år.

Psykologen mater inn demografiske data og kodede svar. Programmet presenterer deretter vurdering og tolkning ifølge dr. Exners system. Tolkningsrapporten er basert på en strategi der hypoteser presenteres i ulike grupperinger (Information processing, Affect, Ideation, Capacity for Control and Tolerance for Stress, Self-Perception, Cognitive Mediation).

Personlighetsbeskrivelser ifølge dr. Weiner (Principles of Rorschach Interpretation) genereres også av programmet.

Systemkrav: Windows® 8/10, NTFS filsystem, internetuppkoppling för installation av programvaren. Internetuppkoppling eller telefon for aktivering av programvaren. Minst 16-bit, 800 x 600 (SVGA) skjerm.

For teknisk support kontakt PAR: 
+1 800 899 8378 eller cs@parinc.com

 


 

 ** Programvaren distribueres som nedlastbar lenke. Etterinstallasjon må programvaren aktiveres over internett eller telefon.


* Forbruksmateriell

Alle priser er eksklusive moms og eventuell frakt


 

Andre kikket på:
Produsert av: Wikinggruppen

Produktet er lagt til i handlekurven din