WCST

Nevropsykologisk test for vurdering av abstrakt analytisk evne til å trekke slutninger

WCST komplett
855-200
7 035 kr
Legg i kurv
WCST Amerikansk Manual (1993)
855-001
3 120 kr
Legg i kurv
WCST Norskt Manualsupplement (2004)
855-201
650 kr
Legg i kurv
WCST testprotokoll
10 stk*/pakke.
Angi antall pakker.

855-202
425 kr
Legg i kurv
WCST Kortstokker, 2 stk. i eske
855-203
3 210 kr
Legg i kurv
WCST – PC Versjon 4 Research Edition – Download**
855-503
16 990 kr
Legg i kurv

 

Wisconsin Card Sorting Test

Av: D. A. Grant & E. A. Berg

Hensikt: Nevropsykologisk test for vurdering av abstrakt analytisk evne til å trekke slutninger

Alder: Barn og voksne

Administrasjon: Individuell

Brukergruppe: Aut psykolog

Tidsbruk: 20-30 min

Språk: Amerikansk manual og norsk manualsupplement,

 


 

Wisconsin Card Sorting Test (WCST) ble opprinnelig utviklet for å bedømme abstrakt tenkning og fleksibilitet i problemløsning. WCST undersøker ”eksekutive funksjoner”. Testen er spesielt godt egnet til vurdering av frontallappsfunksjoner som: strategisk planlegging, evne til å håndtere og respondere på feedback, impulskontroll, målrettet atferd og evnen til å endre kognitive strategier.

Testen som opprinnelig ble konstruert for å måle perseverering og abstrakt tenkning, er i dag et svært populært nevropsykologisk instrument og inngår som en naturlig del av en nevropsykologisk utredning .

WCST kan anses å måle den høyere virksomme og samordnende funksjon som kreves for å utvikle og beholde en problemløsningsstrategi når stimulusforholdene blir endret.

Testen består av fire nøkkelkort og 2 identiske kortstokker, med 64 svarkort i hver, med figurer som varierer med hensyn til symbol (kryss, sirkler, triangler eller stjerner), farge (rød, blå, gul eller grønn) og antall (en, to, tre eller fire).

På nøkkelkortene og svarkortene brukes figurene som Grant og Berg opprinnelig utviklet og introduserte i 1948. Testpersonen skal sortere kortene ifølge varierende prinsipper.

Den reviderte og mer utfyllende manualen fra 1993 inneholder bl.a. forbedrede vurderingskriterier for en standardadministrering, demografisk korrigerte normdata for alderen 6 – 89 år, cut-off verdien for grad av perseverasjon, samt retningslinjer for klinisk tolkning av WCST-resultat med teststudier.

Det norske manualsupplementet, som utgjør en oversettelse av alle nødvendige avsnitt for administrering, skåring, vurdering og tolkning av den amerikanske manualen, presenterer også preliminære svenske normdata.

 

 


 

Skåringsprogram

WCST dataversjon for Windows har både administrerings- og skåringsfunksjon, hvilket innebærer at brukeren kan velge mellom å administrere testen direkte på skjermen eller å mate inn data fra en papir-og-penn-administrert test. Ubegrenset antall administreringer.

Råd ved testing på avstand med WCST

Systemkrav: Windows® 8/10, NTFS filsystem, internetuppkoppling för installation av programvaren. Internetuppkoppling eller telefon for aktivering av programvaren. Minst 16-bit, 800 x 600 (SVGA) skjerm.

For teknisk support kontakt PAR på +1 800 899 8378 eller cs@parinc.com

 


 

 
 

Wisconsin Card Sorting Test komplett inneholder:
Amerikansk manual, norsk manualsupplement, 4 nøkkelkort, 2 kortstokker og testprotokoll, 10 stk*

 

** Inneholder amerikansk WCST programvare med ”On-Screen Help” og ”Quick Start Guide”, ett set ”keytops” og 25 stk. WCST amerikanske testprotokoller. Programvaren distribueres som nedlastbar lenke. Etterinstallasjon må programvaren aktiveres over internett eller telefon.

 


* Forbruksmateriell

Alle priser er eksklusive moms og eventuell frakt


 

Andre kikket på:
Produsert av: Wikinggruppen

Produktet er lagt til i handlekurven din